Klankatlas

Klankenbos

l
r

Een unieke klankkunstcollectie in openlucht

Verscholen tussen de bomen van Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt herbergt Klankenbos een permanente verzameling klankkunstwerken.

De klankkunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om klank en stilte op een bewuste manier te beleven, een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden. De omvang en de permanente toegankelijkheid van Klankenbos maken de collectie uniek in Europa.

Naast de vaste installaties in openlucht, maken ook een aantal mobiele installaties deel uit van de collectie. Het zijn interactieve installaties die aanzetten tot participatie en experiment.

Iedereen kan Klankenbos op eigen houtje verkennen, gratis en op elk moment van de dag. Een plattegrond met toelichting bij de installaties kan je meenemen aan één van de ingangen van het bos. Wil je alle geheimen van Klankenbos leren kennen, dan is een rondleiding een aanrader. De gids laat je de collectie op een optimale manier ervaren: je krijgt inzicht in de artistieke ideeën achter de werken en de technische hoogstandjes die sommige installaties herbergen.

Klankenbos is een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek, met de steun van Provinciaal Domein Dommelhof, Provincie Limburg en de Vlaamse Overheid.

Musica, Impulscentrum voor Muziek
T +32 11 610 510
info@musica.be
www.musica.be

Terug

Project delen

t
f

Meer informatie

Opdrachtgevers

Musica, Impulscentrum voor Muziek

Kunstenaar(s)

Amy Franceschini, Baudouin Oosterlynck, Bernward Frank, Caroline Locke, Cox & Grusenmeyer, Dåbermann, Eric Van Osselaer, Erwin Stache, Guy De Bièvre, Hans Van Koolwijk, Hekkenbergarchitects, Horst Rickels, Johan Vandermaelen, Koen Deprez, Leif Brush, LOLA landscape architects, Moniek Darge, Paul Beuk, Paul Panhuysen, Pauwel De Buck, Peter Bosch & Simone Simons, Pierre Berthet, Robert Lambermont, Rozalie Hirs, Simon Steen-Andersen, Sofia von Bustorff, Staalplaat Soundsystem, Stijn Schiffeleers, Tony Di Napoli, Wannes Kolf, Yvan Vander Sanden

Onstaansdatum

2005