Klankatlas

Radio Forest

l
r
radio forest - amy franceschini & stijn schiffeleers / koen deprez
radio forest - amy franceschini & stijn schiffeleers / koen deprez
radio forest - amy franceschini & stijn schiffeleers / koen deprez
radio forest - amy franceschini & stijn schiffeleers / koen deprez

Radio Forest (2005/2009) is een geluidsinstallatie van Koen Deprez, naar Amy Franceschini en Stijn Schiffeleers, in Klankenbos (Neerpelt).  

Radio Forest werd oorspronkelijk ontworpen  in 2005 door Amy Franceschini en Stijn Schiffeleers als radiostudio om de sferen van het bos de wereld in te sturen. Kunstenaar Koen Deprez transformeerde het paviljoen door het te halveren en er een glazen band tussen te plaatsen. Het verhaal van de Bremer Stadsmuzikanten ligt aan de basis van de artistieke ingreep. In Radio Forest klinken permanent soundscapes van beloftevolle geluidskunstenaars. Je kan er ook een aantal mobiele klankinstallaties zien, zoals Muziekdozen(2005) van Moniek Darge, FluisterOren (2005) van Baudouin Oosterlynck en Musiscopes (2007)van Eric Van Osselaer. Tegelijkertijd dient het paviljoen ook als infopunt voor bezoekers en als uitvalsbasis voor de rondleidingen en andere activiteiten in Klankenbos. Via een digitale zuil kan je een plattegrond raadplegen, soundscapes beluisteren, Klankatlas verkennen, reacties achterlaten, enz. Het infopunt isdagelijks toegankelijk van 8.00 tot 18.00 uur. Koen Deprez (BE) legt zich toe op architectuur, ontwerp, expositiebouw en nog veel meer. Zijn werk is steeds helder en ingrijpend tegelijk.

In opdracht van Musica, Impulscentrum voor muziek, creëerden Dåbermann, Wannes Kolf, Pauwel De Buck, Wim Dehaen, Dominique ‘t Jolle en Stijn Demeulenaere soundscapes op maat van Radio Forest.

Klankenbos, een unieke verzameling klankkunstwerken in openlucht

Radio Forest maakt deel uit van Klankenbos. Klankenbos is een collectie klankkunstwerken in openlucht, uniek in Europa. Het parcours prikkelt om op een heel bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Je kan Klankenbos het hele jaar door gratis en op eigen houtje verkennen. Van maart tot oktober organiseert Musica in Klankenbos allerlei activiteiten voor jong en oud: rondleidingen, workshops, muzikale schattentochten, enz.

Klik hier voor meer informatie over Klankenbos.

Terug

Klankpunt delen

t
f

Meer informatie

Kunstenaar(s)

Amy Franceschini, Koen Deprez, Stijn Schiffeleers

Onstaansdatum

2009

Locatie

Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt

Openingstijden

Vrij toegankelijk