Klankatlas

Curvices

l
r
curvices
curvices
curvices

Door van plaats te veranderen bepaal je mee het verloop van de muziek en de poëzie. Waar ben je? Wat hoor je? Zingen er inheemse vogels in het bos of klinken er vogels uit Portugal via je mobiele telefoon? Hoor je daar een Transsiberië-Express of zijn het maar auto’s op de weg langs het bos? Met het verkennen van het terrein tast je klanken en woorden af, maak je een reis door het bos, om de wereld, in zoveel passen als je wilt.

Voor Curvices kroop het design-duo Cox & Grusenmeyer in de huid van lichtontwerpers. Zij verzorgden voor de geluidswandeling van Hirs een bijpassende lichtshow. Wat gebeurt er als een mobiel scherm behandeld wordt als een podium? En in hoeverre kunnen lichtintensiteit en kleur de sfeer van poëzie bepalen?

De technische ontwikkeling van Curvices werd mogelijk gemaakt door Yvan vander Sanden, die de geluids- en beeldbestanden koppelde aan GPS-coördinaten.

Voor het ruimtelijk ontwerp deed Hirs een beroep op architect Machiel Spaan. Curvices werd mede mogelijk gemaakt door Wiek Hijmans (elektrische gitaar), Patricio Wang (basgitaar), Carlos Dalla-Fiore (mixing, mastering), Mathijs de Valk (technische assistentie). Met speciale dank aan Magnus Robb voor de toestemming tot het gebruik van zijn opnames van vogelzang. Met financiële ondersteuning van een Stipendium Compositie 2012-13 van het Fonds Podiumkunsten.

Teaser Curvices: http://www.youtube.com/watch?v=r8vU1lktx6A

Download Curvices gratis voor iOS op de App Store of voor Android op Google Play Store.

Android – https://play.google.com/store/search?q=curvices

iOS – https://itunes.apple.com/us/app/curvices/id807117884?mt=8

Tablets met de applicatie ter plaatse beschikbaar aan de infobalie van Musica, tel. +32-11 610 510

Terug

Klankpunt delen

t
f

Meer informatie

Openingstijden

Maandag van 13.00 tot 16.00
Dinsdag van 12.00 tot 14.00
etc.