Klankatlas

Circumstance – Periphery Songs

l
r

Pheriphery Songs (2014) zijn vier geluidswandelingen die Circumstance creëerde voor De Unie Hasselt-Genk, in opdracht van Z33.

Voor De Unie Hasselt-Genk ontwikkelt Circumstance een reeks van vier geluidswandelingen waarin het leven van vier Hasselaars samengeweven wordt. Een mengeling van muziek, werkelijkheid en fictie creëert een intiem portret van Hasselt, waardoor je de stad met nieuwe ogen kan ontdekken.

Stemmen van onbekende figuren leiden je door de stad, terwijl een soundtrack de vorm en het accent van hun stem weerspiegelt en weerkaatst. De melodie van de taal en muziek worden één. De wereld rondom je wordt een bioscoop, je ogen worden een camera. De vier de levens die je kan volgen, overlappen onderling in plaats en tijd. Dat resulteert in een intiem kwartet, een document over leven in de periferie.

De creatie van Circumstance gaat in première tijdens Theater op de Markt (7-10 augustus)

Circumstance creëert filmische ervaringen op onverwachte plekken. Hun werk neemt verschillende vormen aan; van audiowandelingen, participatieve performances of symfonieën in de publieke ruimte, tot intieme in-ear verhalen of interactieve boekprojecten. In hun werk maken ze gebruik van de bestaande infrastructuur (vaak in een stedelijke context) bestaande technologieën om zo een poëtisch verhaal van belevenissen te creëren. Ze onderzoeken de sociale en politieke invloeden van de gebruikte technologieën, maar hun vragen zijn gehuld in melancholie en romantiek. Voor Periphery Songs werkten Duncan Speakman, Reinout Hiel, Kathy Hinde en Sarah Anderson samen.

Terug

Klankpunt delen

t
f

Meer informatie

Handige Links

uniehasseltgenk.be

Locatie

Z33, Zuivelmarkt, Hasselt