Klankatlas

Klankroute Maasland

Grensoverschrijdende fietsroute door het Maasland van vroeger en nu (Dutch only)

In 2013 gaven Intro in situ en Musica de opdracht aan Eric Meyer en Harold Schellinx om interviews af te nemen met bejaarde inwoners uit het Maasland. Zij polsten onder meer naar lokale anekdotes, herinneringen aan vervlogen tijden en naar de veranderingen die de streek getekend hebben. Deze verhalen dienden als inspiratiebron voor vier gloednieuwe creaties van Nils Van der Plancken en Charo Calvo aan Belgische oever, Jesse Passenier en Evelien van den Broek aan Nederlandse zijde. De vier composities komen nu, samen met andere geluidsfragmenten en heel wat cultuurhistorische info, terecht in een mobiele app (met GPS-functie), die de fietser begeleidt door het landschap van de Grensmaas aan de hand van geluiden. Op 26 april 2014 wordt de eerste thematische klankroute in Limburg voorgesteld aan pers en publiek.

l
r

De fietsroute biedt een akoestische terugblik op het eenvoudige boerenbestaan van de regio en volgt de transformaties die het landschap en de bevolking ondergaan hebben ten tijde van de Wereldoorlogen: grindwinning, de Duitse bezetting, overstromingen en technologische vooruitgang hebben de streek sterk getekend en maken de Grensmaas tussen België en Nederland tot wat hij nu is. De applicatie bevat niet alleen een veelheid aan informatie en verhalen, maar ook unieke geluidsfragmenten die onlosmakelijk verbonden zijn met een specifieke locatie in het landschap: ze kunnen dan ook enkel en alleen op die plaats beluisterd worden met behulp van app en hoofdtelefoon.

Klank op maat van locatie

Schijnbaar onopvallende en onbeduidende plaatsen verkrijgen op die manier een cultuurhistorische of muzikale dimensie. Zo ook de Bospoort in Maaseik. Aan deze drukke toegangspoort tot de Maaseikse binnenstad bevond zich vroeger de eindhalte van de stoomtram van Bree naar Maaseik. In een interview herinnert een bejaarde mijnwerker uit Bree zich hoe hij vroeger precies op die plaats overstapte op de stoomtram naar de mijn van Eisden, waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte als mecanicien. Op diezelfde tramlijn leerde de man ook zijn vrouw kennen tijdens het aanmaken van het vuur. Componiste Charo Calvo liet zich door deze historie inspireren voor haar geluidscollage En zo is het begonnen. In haar werk zijn onder meer flarden te horen uit het interview met de man en diverse treingeluiden zoals het gefluit van de locomotief en het sjokkende ritme van de wagons.

Enkele kilometers verder, aan het pontje van De Spaenjerd in Kinrooi, ligt de creatie van Nils Van der Plancken. Hij modelleerde zijn werk Critical Crossings in verschillende lagen, zodat de luisteraar zijn eigen muzikale discours kan bepalen. De koebellen die in het werk te horen zijn, verwijzen naar het smokkelen van koeien van België naar Nederland over de Maas tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de overkant van de rivier stuit de fietser op de jazzy compositie van Jesse Passenier, waarin hij klanken verwerkte van een melkbus. Hiermee roept hij het verhaal op van een familie uit Stevensweert, die na de oorlog dagelijks de zware melkbussen ophaalde in de streek. Meer concrete geluiden zijn te horen in ( ( ( DopplerOrgel ) ) ) van Evelien van den Broek, dat in en rond het Protestantse kerkje van Stevensweert te beluisteren is in verschillende lagen. Zij verwerkte in haar creatie tonen, harmonieën en andere geluiden van het kleine orgel in de kerk.

Naast deze vier creaties passeert de fietser ook langs andere ‘klankpunten’, zoals de soundscape Maasweg van Stéfan Piat (te horen op de Klankatlas) en een interview over muziekbeleving op het platteland vroeger. Na een fietstocht door pittoreske dorpen als Thorn, Geistingen of Ohé en Laak is de luisteraar ondergedompeld in de sfeer van het Maasland aan de Belgisch-Nederlandse grens.

Download de app nu voor Android en iOS tegen de prijs van € 0,89:

 

Reageren

Laat ons weten wat je denkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste, en plaats een reactie

Artikel delen

t
f